Σελίδες
TwitterRssFacebook
Κατηγορίες

Αναρτήθηκε την 28 Νοε 2017 σε Δραστηριότητες

Παρουσίαση του βιβλίου «Η Γυναίκα του Άλλου Μύθου»

Συμμετοχή της ΘΟΚ στη παρουσίαση του βιβλίου του Σπύρου Συρόπουλου, στον Αρχαιολογικό Χώρο του Χριστού της Ιερουσαλήμ, Ναό του Απόλλωνα, 8/8/2017.

Συν διοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Μητροπόλεως Καλύμνου, Λέρου και Αστυπαλαίας, Δήμου Καλυμνίων, Αναγνωστήριο «Αι Μούσσαι».

Η Θεατρική Ομάδα Καλύμνου, σε συνεννόηση με τον συγγραφέα και φίλο Σπύρο Συρόπουλο, Καθ. Πανεπιστημίου Αιγαίου και της διοργανώτρια της εκδήλωσης, Κας. Νικητάδενας Ρείση, επέλεξε 5 γυναικείες μορφές από το βιβλίο « Η Γυναίκα του Άλλου Μύθου»: τη Μήδεια, την Αγαύη, την Πενθεσίλεια, τη Καλυψώ και την Πηνελόπη και απομόνωσε τα σημεία εκείνα με την περισσότερη δραματική πυκνότητα. Τα αποσπάσματα αυτά κατέληξαν να αποτελούν 5 μονολόγους, στο 1ο πρόσωπο, που, με υπαινικτική εμφάνιση και ελάχιστη κίνηση απέδωσαν (με εξαιρετική υποκριτική) οι ηθοποιοί της ΘΟΚ, μέσα στα αρχαία ερείπια. Την όλη μαγεία της βραδιάς συμπλήρωσε η ατμοσφαιρική μουσική που εισήγαγε ή συνόδευέ τη κάθε ηρωίδα και το ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου που άκουγε από μακριά.

Ευχαριστούμε το εκκλησιαστικό κανάλι «ΘΑΡΡΙ» και τον Πρόεδρο του Αναγνωστηρίου, κ. Παν. Γιαμαίο για τη παραχώρηση του DVD της παρουσίασης του βιβλίου του κ. Σπ. Συρόπουλου «Η Γυναίκα του Άλλου Μύθου».

Ομιλητές…

Παναγιώτης Γιαμαίος, Ιωαννης Γαλουζής Δήμαρχος Καλυμνίων, Νικητάδενα Ρείση, Μαρία Κλαδάκη, Σπύρος Συρόπουλος

Χωροί…

Τερψιχόρη

Μονόλογοι…

Μήδεια (Αννα Κλωνάρη), Βάγια (Καλοτίνα Κορφιά), Αγάβη (Ευδοκία Λάππα), Πενθεσίλεια (Κατερίνα Ιερομονάχου)