Σελίδες
TwitterRssFacebook
Κατηγορίες

Αναρτήθηκε την 28 Νοε 2017 σε Παιδική σκηνή

Οι καλοί και οι κακοί ιππότες

Του Αντώνη Παπαθεοδούλου.

Μια παράσταση από την παιδική σκηνή της ΘΟΚ το 2016, στο πλαίσιο της 28ης συνάντησης θιάσων Αιγαίου.

Λίγα λόγια

Στη δραματοποίηση του παραμυθιού του Αντώνη Παπαθεοδούλου, που έκαναν η Άννα Κλωνάρη και η Ελπινίκη Καρβέλλη, έπαιξαν τους ρόλους και τη μουσική μόνο παιδιά.

Η σκηνοθεσία των δύο βετεράνων της ΘΟΚ, στο επιβλητικό Ενετικό τοπίο, στον Αρχαιολογικό Χώρο του Κάστρου της Χρυσοχεργιάς, που συμπλήρωσαν οι τόσο εντυπωσιακές κατασκευές του Μιχάλη Μπουτκάρη ενθουσίασαν το ντόπιο και ξένο κοινό, που τις παρακολούθησε κάτω από τον Οκτωβριανό ήλιο, με τη κοιλάδα της Πόθιας και το λιμάνι να ξεδιπλώνεται μπροστά τους.

Η ΘΟΚ ευχαριστεί τη Αρχαιολογική Υπηρεσία (Ρόδου και Καλύμνου) την Ιερά Μητρόπολη, τη Σαβίνα Γιαννάτου, τη Μελίνα Τασούλη, τον Λευτέρη Καλίτση, τον Γιώργο Αχλαδιώτη, τους γονείς και όλα τα μέλη της ΘΟΚ που στήριξαν αυτό το τολμηρό αλλά εξαιρετικό εγχείρημα!

Συντελεστές

Τους καλούς ιππότες έπαιξαν οι Μιχάλης Καρβέλης, Μιχάλης Μαγκλής, ‘Άρτεμις Μάγκου, Πετρούλα Μάγκου, Φωτεινή Ολυμπίτη, Πανορμίτης Χαλίκος και ο μικρός Θεοφίλης Αλαχούζος (τους εισήγαγε ο Αντώνης Αλαχούζος με το βιολί του).

Τους κακούς ιππότες έπαιξαν Γιάννης Ζουρντός, Νικόλας Ιακώβου, Γιώργος Κυπραίος, Θεολόγος Λεούσης, Αντώνης Τηλιακός, Ευδοκία Τσουνιά και ο μικρός Μάρκος Αλαχούζος (τους εισήγαγε ο Γιάννης Κουτούζης με τον κεραυνό του).

Τις όμορφες δεσποσύνες υποδύθηκαν οι Χαρά Γιαβάση, Καλλιόπη Γραμματικάκη, Χριστίνα Γραμματικάκη, Ελένη Κοπανέζου, Άννα Λια και η μικρή Καλλιόπη Κουτούζη.

Διασκευή – σκηνοθεσία Άννα Κλωνάρη, Ελπινίκη Καρβέλη | Κουστούμια – κατασκευές – διαμόρφωση χώρου Μιχαήλ Μπουτκάρης, Ελπινίκη Καρβέλη, Άννα Κλωνάρη (τα κουστούμια και τα όποια αντικείμενα είναι από ανακυκλώσιμα ή επαναχρησιμοποιημένα υλικά) | Κομμώσεις – μακιγιάζ Κακιά – Βάλλα Γρηγορούλα | Χορογραφίες Μελίνα Τασούλη | Μελωδία εισαγωγής – υπόκλισης Γιώργος Μπουφίδης | Μουσικοί Μανώλης Γούναρης (κιθάρα), Χαρά Γιαβάση (φλάουτο), Αντώνης Αλαχούζος (βιολί).