Σελίδες
TwitterRssFacebook
Κατηγορίες

Αναρτήθηκε την 28 Νοε 2017 σε Κεντρική σκηνή

Οι ηλίθιοι

Του Νηλ Σάϊμον.

Μια παράσταση από την κύρια ομάδα της ΘΟΚ το 2017.

Λίγα λόγια

Αυτή η σουρεαλιστική κωμωδία, μισή παραμύθι – μισή σάτιρα γράφτηκε για να αποτύχει… αλλά παίζεται ανελλιπώς το ίδιο διασκεδαστικά είτε από γνωστούς είτε άγνωστους θιάσους, σε μεγάλα ή ασήμαντα θέατρα, παντού σ’ όλο το κόσμο!

Η Κατάρα των Γιουσέκεβιτς, που έχει καταδικάσει ένα ολόκληρο χωριό να ζει παντοτινά μέσα σε πελάγη βλακείας… δε μπορεί να σπάσει! Αλλά… μπορεί και να σπάσει αν μέσα σε μια μέρα μορφωθεί η όμορφη Σοφία. Αυτό, όμως, δε μπορεί να γίνει! Αλλά γιατί να μη προσπαθήσει ο ερωτευμένος και απολύτως πεπεισμένος για τις διδακτικές του ικανότητες δάσκαλος Τολτσινσκι;

Το θαύμα τελικά θα επιτευχθεί αλλά μετά από διάφορα ευτράπελα, που θα διακωμωδήσουν και τους αδαείς χωρικούς και τις προκαταλήψεις τους και την επιδείνωση της ηλιθιότητάς τους λόγω της θρησκοληψίας τους και την αδυναμία τους να εννοήσουν καθημερινές λέξεις και εκφράσεις παρερμηνεύοντάς τες με την κυριολεκτική τους σημασία! Δηλαδή, ένα πολυδιάστατο μπάχαλο , μία τρέλα έξω από κάθε πραγματικότητα αλλά… με χάππυ εντ! Διότι, ο κόσμος του Κουλιέντσικωφ θα επιστρέψει στην ούτως ειπείν «ομαλότητα», για να ερωτηθεί ο θεατής: μήπως ήταν καλλίτερα στην πρωτινή τους κατάσταση;

Συντελεστές

Παίζουν Νικόλας Κουκουβάς (πρώτη φορά σε πρωταγωνιστικό ρόλο), Τάσος Ρούσσος (πρώτη του εμφάνιση με τη ΘΟΚ), Ειρήνη Βαλσαμίδη, Καλλιόπη Μαραγκού, Σπύρος Ζαίρης, Μαρία Τυρίκου, Μανόλης Κουλλιάς (πρώτη του εμφάνιση με τη ΘΟΚ) Μικές Γαβαλάς, Σκεύος Καμπούρης, Άρης Γιαννακόπουλος, Σεβαστή Χαλκίτη.

Σκηνοθεσία Κατερίνα Κλωνάρη | Σκηνικά Θάλεια Ιστικοπούλου | Κατασκευές Χρίστος Μανιάς, Μιχάλης Μπουτκάρης, Γρηγόρης Νίκου, Τάσος Ρούσσος | Μακιγιάζ Γρηγορούλα Κακιά | Κονσόλες Παντελής Τρικοίλης, Άννα Κλωνάρη | Γραφικά Στέλλα Χαραμαντά.