Σελίδες
TwitterRssFacebook
Κατηγορίες

Αναρτήθηκε την 28 Νοε 2017 σε Κεντρική σκηνή

Να τα πούμε;

Δύο παραμύθια…

«Το κάτι τι και το κάτι άλλο» & «Το μυστήριο των τριών κλεμμένων δώρων και ο κ. Χλαπατσούλης».

Μια παράσταση από την κύρια ομάδα της ΘΟΚ το 2016.

Κατεβάστε το πρόγραμμα της παράστασης.

Λίγα λόγια

Δύο παραμύθια πολύ διαφορετικά μεταξύ τους αποτέλεσαν την Χριστουγεννιάτικη προσφορά της ΘΟΚ στους μικρούς φίλους της.

Το πρώτο, ευαίσθητο και γεμάτο ανάλαφρη κίνηση – μια συγκινητική παντομίμα – μιλούσε για τη διαφορετικότητα, που τόσο φυσικά καταλήγει σε αποδοχή και φιλία, φτάνει να προέχει η καλή πρόθεση και η αγνότητα της ανθρωπιάς. Ένα πολύ αλλιώτικο, πρωτόγνωρο για την Ομάδα μας θέαμα, επενδυμένο με συγκλονιστική μουσική, μας παρουσίασε η Άννα Κλωνάρη με μια ομάδα καινούργιων φίλων της ΘΟΚ (Ελένη Πιτσιόκα, Ελένη Οικονόμου, Μιχάλης Μουτκάρης, Φανή Μοσχοπούλου) αλλά και παλιών μελών της (Μιχάλης Μακρυλλός, Καλλιόπη Μαραγκού, Παντελής Τρικοίλης, Σπύρος Ζαίρης).

Το δεύτερο παραμύθι, λιγότερο απροσδόκητο σε θεματολογία αλλά εμπλουτισμένο με το χιούμορ του μεγάλου συγγραφέα Ευγενίου Τριβιζά, χάρισε άλλες απολαύσεις. Το συμπέρασμα, όμως, βγαίνει το ίδιο: η χαρά της ζωής πηγάζει από τη ζεστασιά, την ομόνοια και την ευθυμία που μεταδίδουμε στους τριγύρω μας, όχι από τα υλικά αντικείμενα που πιστεύουμε ότι οδηγούν στην ευτυχία.

Σ’ αυτή τη παράσταση έκανε ένα αιφνίδιο come back ο παλιός μας ηθοποιός Θοδωρής Γιαβάσης, που έλλειπε τόσα χρόνια! Τον συνόδεψαν οι Ελπινίκη Καρβέλη, Κατερίνα Ιρομονάχου, Μαρία Τυρίκου, Αρης Γιαννακόπουλος, Σωτήρης Βαγιανός, Κική Ανδράδα, Άρτεμις Γιανναράκη, Γιάννης Κοκκώννης, Μικές Γαβαλάς.

Κι’ άλλη έκπληξη, ωστόσο, μας περίμενε αυτή τη βραδιά: η εξαιρετική ζωντανή μουσική που συνόδευε τα δρόμενα του δεύτερου παραμυθιού! Διότι, σ’ αυτή τη κωμωδία έκανε το ντεμπούτο της η Παιδική Ορχήστρα του Ωδείου ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΟΥΦΙΔΗ! Φλάουτα, βιολιά, κιθάρες, πνευστά και κρουστά, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου τους, πλαισίωσαν τους διαλόγους και πρόσθεσαν ένα μοναδικό χρώμα στις γκάφες και περιπέτειες του κύριου Χλαπατσούλη.