Σελίδες
TwitterRssFacebook
Κατηγορίες

Αναρτήθηκε την 6 Οκτ 2016 σε Ανακοινώσεις

Νεανική σκηνή «Δίνη»

Νεανική σκηνή «Δίνη»

Η Νεανική Σκηνή «Δίνη»  της ΘοΚ, παρουσιάζει το έργο…

Ποιοί είναι αυτοί;

Ποιοί είμαστε εμείς λοιπόν…

Είμαστε η Νεανική, δεδομένου ότι αποτελούμαστε από νέους 16 έως 28, κυρίως φοιτητές, θεατρική, εφόσον η τέχνη της υποκριτικής στάθηκε το κοινό όχημα για να βρεθούμε και να πορευθούμε, και «δίνη», καθώς διαλέγουμε κάθε φορά να προβάλλουμε, απ’ τη δική μας σκοπιά τα ζητήματα που απασχολούν στην καθημερινότητα μας.

Ξεκινώντας το 2014, υπο την αιγίδα της ΘοΚ, οι δύο μας παραστάσεις, «Έχουμε ΚΑΙ Όνειρα» το 2015 και «Σίγμα…Κινδύνου» το 2016, αποτελούν τα πρώτα δείγματα της δουλειάς μας, η οποία συμπληρώνεται με μαθήματα που καλλιεργούν την έκφραση και τη θεατρική μας παιδεία, μερικά εκ των οποίων είναι ανοικτά στο κοινό.

Λειτουργούμε οριζόντια, απαραίτητα χωρίς ιεραρχία και ανάθεση, φροντίζοντας συλλογικά για όλες τις δραστηριότητες, από τα θεατρικά μαθήματα, έως τη σκηνοθεσία της καλοκαιρινής μας παρουσίασης. Στηριζόμενοι πάντα σε δύο θεμελιώδεις αρχές, την ειλικρίνεια και την υπευθυνότητα των μελών της ομάδας.

Για την παράσταση μας «Έχουμε και…Όνειρα», έχει νόημα να αναφέρουμε, πως το έργο ήταν αυτοσχεδιαστικό και μόνο κάποιες ατάκες ήταν στα αυστηρά πλαίσια σεναρίου. Σκοπός μας ήταν να δείξουμε μέσα από διαφορετικές συνθήκες της καθημερινότητας, τα θέματα που απασχολούσαν κάθε μέλος της ομάδας ξεχωριστά. Θελήσαμε αυτή η παρουσία να είναι η γνωριμία μας με το κοινό με δίαυλο τις προσωπικές μας σκέψεις.

Όσον αφορά το «Σίγμα.. Κινδύνου», διαλέξαμε να πραγματευτούμε μια πραγματικότητα με φόντο τους χώρους εργασίας. Σε δυο συνεντεύξεις λοιπόν, χώρεσε η αντικειμενοποίηση του κάθε εργαζομένου. Απευθυνόμενη είτε σε γυναίκες, αντιμέτωπες με σεξιστικές συμπεριφορές, είτε σε απεγνωσμένους ανέργους που αναγκάζονται να ανέχονται απαράδεκτες συμπεριφορές για να βγουν απ’ το απελπιστικό αδιέξοδο της ανεργίας.

Στόχος της ομάδας είναι να μοιραστούμε τις γνώσεις μας. Να εξελιχθούμε ατομικά, εξερευνώντας καινούργια πράγματα, τα οποία αργότερα θα  μοιραστούμε και με άλλους, απλά και μόνο γιατί μας αρέσει. Να στοχεύουμε στο διαφορετικό. Να δίνονται πρωτοβουλίες και κάθε μέλος της ομάδας να έχει ίσο μερίδιο ευθύνης, για τη δράση της ομάδας ολιστικά. Να προάγουμε πολιτισμό με κάθε δράση μας.