Σελίδες
TwitterRssFacebook
Κατηγορίες

Αναρτήθηκε την 5 Ιουλ 2012 σε Ανακοινώσεις

Είμαι χάλια

Είμαι χάλια

Κάθε μας παράσταση είναι ξεχωριστή και καταλαμβάνει ιδιαίτερο κομμάτι στην καρδιά μας… Η παράσταση «Είμαι Χάλια» χρίστηκε «ιδιαίτερη» για έναν ακόμα λόγο… Δόθηκε, όχι πάνω σε μία σκηνή, όχι σε κάποιο Θέατρο, αλλά στον χώρο του εντευκτηρίου του Θεάτρου Χώρας! Ενας χώρος,όπου, υπό κανονικές συνθήκες λειτουργίας ενός Θεάτρου, το κοινό χαλαρώνει, κουβεντιάζει, πίνει ένα αναψυκτικό, αναλύει πολιτικές και κοινωνικές καταστάσεις…

Βλέπετε είπαμε να… πρωτοτυπήσουμε! Γιατί όταν το νησί σου δεν διαθέτει Θέατρο, βασικά ούτε έναν Πολλιτιστικό χώρο, αναγκάζεσαι εκ των πραγμάτων να καινοτομήσεις.

Και για να γίνω πιο συγκεκριμένη, θα σας αναφέρω κάποιες από τις πρωτότυπες ενέργειές μας! Χωρέσαμε 50 καρέκλες (πολύ καλά διαβάσατε), 50 ολόκληρες καρέκλες στον χώρο αυτό (για να μην είμαι άδικη μπορεί να ήταν και 60!). Καλύψαμε τα σπασμένα παράθυρα του χώρου με μαύρα πανιά, έτσι για να… ομορφύνει ο χώρος! Θέρμανση το εντευκτήριο δεν διαθέτει, αλλά έτσι όπως ήταν στοιβαγμένοι οι φίλοι της Θ.Ο.Κ., που ήρθαν να παρακολουθήσουν την παράσταση, αποκλείεται να κρυώσουν σκεφτήκαμε! Η μυρωδιά του χώρου καλύφθηκε με ένα λουλουδένιο αρωματικό σπρέι και κεριά (δημιουργήσαμε και ατμόσφαιρα με αυτό τον τρόπο)! Ενα, υπέροχο κατά τα άλλα χαλί, έγινε η σκηνή μας, σε μία εξέδρα – βάθρο στήθηκαν τα μηχανήματα και… έτοιμοι!! Στο τρίτο κουδουνάκι ξεκινάμε!!

Κάπως έτσι στήνεται μία παράσταση στο νησί της Καλύμνου Κυρίες και Κύριοι!

Ευχαριστούμε όλους τους υπεύθυνους που με τα λόγια, τις υποσχέσεις, τις αναβολές, τους δήθεν προγραμματισμούς τους και τις κινήσεις τους για την νομιμοποίηση του κτηρίου «Θεατράκι του Δήμου» μας δίνουν την δυνατότητα να καλλιεργούμε και να εξαντλούμε την… εφευρετικότητά μας!!

Το ανέβασμα μίας παράστασης είναι για μας κάτι το μαγικό… αλλά αυτή η μαγεία στραπατσάρεται εδώ και χρόνια στο νησί μας…

Στέλλα Χαραμαντά